Om Rencon

Om oss

Rencon er leverandør av spesialprodukter til betongentreprenørene og eies av Optimera AS. Vi leverer alt betongentreprenøren trenger av varer, verktøy, forskaling og tekniske tjenester. Med avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Sandnes og på Ilseng dekker vi store deler av landet. Dette skaper igjen synergieffekter som bidrar til høy lønnsomhet gjennom hele verdikjeden, blant annet med bred tilgang på byggevarer, bygningselementer og effektiv logistikk.

Med oss på laget kan du være sikker på at du får en samarbeidspartner med mange års erfaring innen betong- og anleggssektoren og som kjenner bransjens behov svært godt.

Dagens Rencon har 70 medarbeidere fordelt på seks lokasjoner, hvorav fem salgsavdelinger og et renoveringsanlegg for vedlikehold av forskalingsutstyr. I 2022 ble opprinnelige Rencon Kristiansand og Hansmark til det Rencon vi er i dag.  

Gjennom å lytte til tilbakemeldingene fra kundene våre, jobber vi kontinuerlig med å øke vår servicegrad for å sikre deg økt lønnsomhet. En nøkkelfaktor for å sikre dette, er at Rencon tidlig kommer med råd i forhold til valg av riktig løsning. På denne måten sørger vi også for kortere ventetider både ved kjøp og utleie.

Som en fullintegrert divisjon i Optimera stiller vi i Rencon med muskler tilknyttet digitale verktøy, logistikk og lagerføring. Mange av våre kunder jobber med oppgaver også utover betongarbeidene. De får fullt utbytte av Optimeras profesjonelle organisasjon gjennom hele byggeprosessen fra A til Å, fra vareutvalg til konkurransedyktige priser, tekniske tjenester og prefabrikasjon fra Optimera Byggsystemer.

Vi vet at det å drive virksomhet i 2023 fører med seg mye utover selve betongarbeidet. Rencon og Optimera tar tak i tidstyver som stjeler tid fra produksjonen din og skaper unødvendig, ufakturerbar administrasjon. Derfor leverer og henter vi direkte på byggeplassen. Vi bruker dessuten våre stordriftsfordeler til å støtte din daglige drift i oppgaver som opplæring, innkjøps/rabattordninger, utarbeidelse av komplette tilbud og mer.

Vi ønsker å møte kundene våre på en offensiv, profesjonell og personlig måte og ser frem til å samarbeide med deg!

 

Fakta om betongspesialisten Rencon:

 • Stort utvalg av forbruksartikler til betongentreprenørene
 • Salg, utleie og vedlikehold av utstyr til forskalingsarbeid
 • Forhandler av Hünnebeck sine forskalingssystemer i Norge
 • Tekniske tjenester/rådgivning innenfor valg av forskaling, mengdeberetning, modellering og monteringsveiledning
 • 70 dyktige ansatte ved avdelinger i Bergen, Sandnes, Kristiansand, Oslo og Trondheim
 • Korte leveringstider fra egne lagre, samt Optimeras regionale distribusjonslagre og sentrallager i Vestby
 • Renoveringslinje på Ilseng i Innlandet som raskt klargjør utleieutstyr for ny bruk
 • Stiller sterkt med Optimeras digitaliseringskapasitet og kjedene Optimera Proff, Montér og Montasjeutstyr
 • Ett kundeforhold for Rencon og Optimeras egne kjedebutikker
 • Automatisk generering av lovpålagt dokumentasjon for byggevarer
 • Miljø/bærekraftsdokumentasjon til anbud, myndigheter og forespørsler etter åpenhetsloven m.m.
 • Produkter og dokumentasjon for BREEAM-NOR og BREEAM Infrastructure. Varsel ved innkjøp uten samsvar med prosjektspesifikasjonene
 • Opplegg for 3PL hvor vi mottar varer fra andre fagområder og sørger for felles levering. Logistikkpatruljer plasserer (også om natten) der varene skal brukes
Til topp